Ιστορικό

O Παγκύπριος Σύνδεσμος για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» ιδρύθηκε το Νοέμβριο του 1997 από μια ομάδα γονιών και φίλων παιδιών που υποφέρουν από καρκίνο, λευχαιμία και άλλες αιματολογικές παθήσεις.

Όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα μέλη και οι φίλοι του Συνδέσμου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά και αφιλοκερδώς για επίτευξη των σκοπών του.

Οι βασικοί άξονες δραστηριοτήτων του Συνδέσμου είναι τρεις: Η εκπλήρωση ευχών των καρκινοπαθών παιδιών, η οικονομική υποστήριξη των οικογενειών τους και η παροχή ψυχολογικής υποστήριξης τόσο στα παιδιά όσο και στο οικογενειακό τους περιβάλλον.

Είναι φυσικό οι γονείς να δίνουν μεγάλη βαρύτητα στη θεραπεία των παιδιών τους. Από την άλλη, σε πολλές περιπτώσεις λόγω πολυδάπανων θεραπειών στο εξωτερικό και της απώλειας εργασίας των γονιών, η οικογένεια βρίσκεται σε αδύνατη οικονομική κατάσταση για να εκπληρώσει μια μεγάλη επιθυμία του παιδιού.

Όλοι μαζί ας συμμεριστούμε το αίσθημα της προσφοράς προς τα παιδιά που υποφέρουν από καρκίνο. Όλοι μαζί ας φέρουμε το χαμόγελο στα πονεμένα τους χείλη.
Ας κάνουμε αυτά τα παιδιά να αισθάνονται χαρούμενα, να απολαύσουν τις χαρές της ζωής.
Όλοι μαζί ας κάνουμε μια ευχή…

Αποστολή και σκοπός

Αποστολή του Συνδέσμου «Ένα Όνειρο Μια Ευχή» είναι να πληρώνει αυτό το κενό. Να δίνει κίνητρα ζωής για τα παιδιά αυτά. Η εκπλήρωση ευχών, όπως η απόκτηση ηλεκτρονικού υπολογιστή, ταξίδι στη Eurodisney στο Παρίσι, ταξίδι-προσκύνημα, επίπλωση υπνοδωματίου, αγορά μουσικού οργάνου και άλλων, εντάσσεται στο πλαίσιο της ψυχολογικής υποστήριξης των παιδιών που υποφέρουν από διάφορες μορφές καρκίνου, που είναι πάρα πολύ αναγκαία για τη θεραπεία τους.

Έρευνες απέδειξαν ότι τα παιδιά που ζουν ευτυχισμένα και ισότιμα στην κοινωνία, μέσα σε ένα υγιές και ωραίο περιβάλλον, έχουν μέχρι και 20% περισσότερες πιθανότητες ίασης.

Βραβεία

Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου “Ένα Όνειρο Μια Ευχή”

Ιούνιος 2022 – 2025

Γιώργος Πενηνταέξ
Πρόεδρος
Νίκος Νικολάου
Αντιπρόεδρος
Μαρία Χ''Λαζάρου
Γενικός Γραμματέας
Μάριος Χρίστου
Οργανωτικός Γραμματέας
Άκης Λεβέντης
Ταμίας
Μιλτιάδης Σελίπας
Βοηθός Ταμίας
Χρίστος Παναγίδης
Μέλος
Μαρία Χριστοφίδου
Μέλος
Λίζα Δημητρίου
Μέλος
Μαρία Χ''Αυξέντη
Μέλος
Έλενα Καρεκλά
Μέλος
Μάρω Χ’’Χριστοφή
Διοικητική / Εκτελεστική Προϊστάμενη

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ